Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která nikdy neomrzí. Vyzkoušejte náš ověřený recept.
 
Budete potřebovat:
 
  • 18 dkg másla
  • 24 dkg hladké mouky
  • 6 dkg krupicového cukru
  • 12 dkg rozmixovaných vlašských ořechů
  • vanilkový cukr
  • potravinovou fólii Fresh'n'Roll
 
 
Postup:
 
Máslo vytáhneme z lednice a necháme ho asi hodinu při pokojové teplotě. Do mísy dáme všechny výše uvedené suroviny kromě vanilkového cukru a důkladně promícháme. Ze surovin uhněteme těsto tak, aby nám vznikla hezká koule. Těsto zabalíme do fólie a dáme ho nejméně na hodinu odpočinout do lednice. Potom těsto vytáhneme, rozdělíme na stejně velké  kuličky, a z těch pak vytvarujeme rohlíčky. Pečeme na 180 °C přibližně 15 minut nebo do zlatova. Vytáhneme z trouby a necháme asi 5 minut odpočinout. Odpočinuté rohlíčky pak obalíme ve vanilkovém cukru.
 
Toto cukroví je jednoduché, extrémně chutné a většinou nevydrží do druhého dne.
 
Dobrou chuť!