Linecké srdíčka v hlavní roli Fresh'n'Roll
 
Budeme potřebovat:
 
2  hrnky hladké mouky
1/2  hrnku moučkového cukru
1 kostka másla (250g)
3 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
citrononová kůra z jednodo citrónu
 
Zdobení:
 
zavařenina
moučkový cukr
 
1. Pracovní desku si lehce navlhčíme a přetáhneme potravinovou fólií Fresh'n'Roll (my jsme použili širokou Freshku 300/45 cm). Na pracovní desce potáhnuté fólií smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné těsto.  
2. Těsto zabalíme do fólie, na které jsme těsto zpracovávali a necháme odpočinout nejlépe přes noc v lednici.
3. Pracovní desku si lehce navlhčíme a přetáhneme potravinovou fólií (určitě zkuste, vyhnete se tak zbytečnému nepořádku). Lehce pomoučíme a vyválíme těsto.
4. Z těsta vykrajujeme středně velká srdíčka. Z poloviny srdíček potom vykrojíme ještě malá srdíčka, aby vznikl srdíčkový rámeček.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 8 minut.
6. Vychladlé cukrobí slepujeme zavařeninou dle volby - my jsme použili višňovou.
 
Tip: Malé srdíčka taky klidně upečte a buď nazdobte čokoládou a ořechy.
 
Fresh'n'Roll doporučení: cukroví skladujte v uzavíratelné krabičce nebo krabičku zabalte do fólie Fresh'n'Roll - cukroví vám zůstane déle měkoučké. Různé rozměry fólií můžete vybrat ZDE.
 
Za inspiraci děkujeme magazínu IDNES.