Pražením česneku se mění jeho chemické složení, takže je lépe stravitelný. Pokud je česnek zcela tepelně upravený, můžete ho sníst mnohem více a to s menšími vedlejšími účinky, než kdybyste jedli česnek syrový.
 
Budete potřebovat:
 
1. Česnekovou hlavičku
2. Olivový extra virgin olej
 
Postup:
 
1. Předehřejte troubu na 205° C
2. Ostrým nožem odřízněte 1/4 až 1/2 palce od horní části stroužků. Tím se odkryjí jednotlivé stroužky česneku.
3. Česnek zabalte do alobalu Fresh’n’Roll
4. Pokapejte olivovým olejem.
5. Pečte při 205 °C, 30-40 minut, nebo dokud stroužky lehce nezhnědnou a na dotek nezměknou.
6. Upečené stroužky česneku nechte vychladnout a vyjměte je ze slupky. Nechte česnek vychladnout natolik, abyste se ho mohli dotknout, aniž byste se popálili. Malým nožíkem lehce nařízněte slupku kolem každého stroužku. Pomocí koktejlové vidličky nebo prstů vyjměte nebo vymačkejte pečené stroužky česneku ze slupky.
 
Pečený česnekrozmačkejte vidličkou a použijte do zálivek na saláty, na rozpečenou bagetku nebo jen tak.