Nadívaná brambora - Fresh'n'Roll ALOBAL

publikováno: 9.7.2018

Nadívaná brambora - Fresh'n'Roll ALOBAL

Důležitou složkou české kuchyně jsou brambory. Ty jsou historicky nejvíce používanou potravinou v České republice. Podívejte se na náš recept, jak připravit jednoduše nadívanou bramboru za pomocí třech ingrediencí.

Budeme potřebovat:

  • 1. Uvařenou bramboru
  • 2. Tvrdý sýr
  • 3. Bylinky (bazalka, máta, oregáno)
  • 4. Jako dochucovadlo jsme použili: olivový olej, mořskou sůl a pepř

Postup:

Ze všeho nejdříve dáme uvařit bramboru. Až bude brambora uvařená al dente je připravená k dalšímu kroku. Bramboru rozpůlíme a vnitřek vydlabeme lžící. Do mixéru vložíme tvrdý sýr, vnitřek brambory, sůl, pepř a bylinky, všechno zakápneme olivovým olejem a necháme mixovat do požadované konzistence. Nádivkou naplníme brambory a přiklopíme bramborovou čepičkou. Připravíme si kousek Fresh'n'Roll ALOBALU, ze kterého vytvarujeme malou zapékací mističku, do které bramboru vložíme. Zakápneme olivovým olejem a posypeme mořskou solí. Brambora je připravená na gril. My jsme pekli na 200°C 20minut a 5 minut na grilu. Pokud budete chtít, můžete klidně brambory dát na venkovní gril.

Pečenou bramboru s nádivkou můžeme servírovat samotnou třeba na večeři a nebo jako přílohu k masu. Ze třech ingrediencí jsme vykouzlili luxusní pochoutku.

BRAMBORA 1
BRAMBORA 2
BRAMBORA 3
BRAMBORA 4
BRAMBORA 5

K odběru blogu se můžete přihásit prostřednictvím kanalů RSS nebo Atom.

potravinovafolie.cz » Blog » Recepty a tipy » Nadívaná brambora - Fresh'n'Roll ALOBAL