Mrkvové rohlíčky

publikováno: 12.10.2017

Mrkvové rohlíčky

Naši fólii používají taky food blogeři. Jednou z nich je paní Gabriela, která píše báječný blog Recepty dětem. Nedávno publikovala recept na mrkvové rohlíčky. Při zpracovávání těsta použila fólii Fresh'n'Roll. S laskavým svolením paní Gabriely jsme si dovolili tento recept publikovat i u nás na blogu.

Na mrkvové rohlíčky budete potřebovat:

- 280 g mrkve

- 150 g povoleného másla

- 350 g hladké mouky

- z 1/2 citronu citronovou kůru

- 8-10 polévkových lžic mléka

- 1 polévková lžíce moučkového cukru

- 3 jablka

- 50 g másla

- 2 lžíce medu

- 1 kávová lžička mleté škořice

- 1 vejce

Postup:

Jako první si ostroucháme mrkev a nastrouháme ji na jemném struhadle. Přidáme povolené máslo (ne rozpuštěné!), citronovou kůru a mléko. Vařečkou promícháme a postupně nasypeme mouku a moučkový cukr. Vše smícháme a zabalíme do potravinové fólie Fresh'n'Roll. Díky svým vlastnostem se nám krásně přilne na těsto. Dáme na 60 minut do lednice.

Jablíčka jen lehce okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s rozehřátým máslem jablíčka orestujeme, přidáme med a skořici na provonění a jakmile změknou, tak sundáme z plamenen a necháme vychladnout.

Po vyndání těsta z lednice si ho rozkrojíme na 4 díly. Z každého na pomoučeném vále rozválíme kulatý plát (můžeme taky použít místo válu fólii Fresh'n'Roll kteoru přeháneme přes linku), který rozřízneme na 4, nebo 8 trojúhelníků. Na ty nandáme jablka a od širší části motáme. Kraje raději připlácneme, aby nám náplň nevytekla.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200°C po dobu zhruba 30 minut (záleží i na velikosti rohlíčků).

Po vytažení můžeme lehce pomoučit moučkovým cukrem, ale skutečně jen lehce (rohlíčky v cukru už neobalujeme).

Určitě zkuste!

Dobrou chuť!

K odběru blogu se můžete přihásit prostřednictvím kanalů RSS nebo Atom.

potravinovafolie.cz » Blog » Recepty a tipy » Mrkvové rohlíčky