Kuřecí prsa s citrónem a oregánem

publikováno: 30.5.2017

Kuřecí prsa s citrónem a oregánem

Při marinování masa je skvělé použít fólii Fresh'n'Roll. Podívejte se, jak připravit jednoduchou a chutnou marinádu na kuřecí prsa s citrónem a oregánem.

Počet porcí: 4 Náročnos receptu: snadné Doba přípravy: 40 minut + 2 hodiny marinování

Suroviny:

  • 4 – 6 kuřecích řízků – kuřecích prsíček
  • strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregána
  • 1 lžíce rozetřeného česneku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 11/2 lžičky hrubozrnné soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup:

Kuřecí prsíčka uprostřed vodorovně prokrojíme. Ze zbylých přísad smícháme v míse marinádu. Naklepaná prsíčka vložíme do mísy s marinádou a ze všech stran řádně potřeme. Mísu přikryjeme fólií a maso necháme 2 hodiny marinovat. Gril rozpálíme a na středním žáru grilujeme prsíčka po dobu 8 – 10 minut. Podáváme teplé se salátem z čerstvé zeleniny nebo s bramborem, bramborovou kaší či hranolky.

KuřecíPrsaPříprava

Zdroj: http://www.grilykrby.cz/…a-s-citronem-a-oreganem/

K odběru blogu se můžete přihásit prostřednictvím kanalů RSS nebo Atom.

potravinovafolie.cz » Blog » Recepty a tipy » Kuřecí prsa s citrónem a oregánem