Bylinkové máslo

publikováno: 10.8.2017

Bylinkové máslo

Taky máte na zahrádce, nebo doma v květináči bylinky a v ledničce máslo? Zkuste si vyrobit domácí bylinkové máslo. Příprava je jednoduchá a kořeněné a letní chuti nikdo jen tak neodolá..

Budete potřebovat:

1. Máslo – použijte máslo ne tuk na pečení!

2. Bylinky (v létě využijte toho co je nejdostupnější: petržel, pažitka, bazalka a další…)

3. Sůl

4. Potravinová fólie Fresh'n'Roll

Postup: Ze všeho nejdřív si máslo vyháněte z ledničky a nehte do tak 20 minut venku (máslo změkne a bude s ním lehčí práce). Na talíř přesuňte máslo. Máslo mixérem nebo vidličkou utřeme a to tak dlouho než docílíme jemné struktury. Bylinky nasekáme na jemno a opatrně vmícháme do másla. Přidáme trochu soli popřípadě pepře. Teď je na řadě potravinová fólie Fresh'n'Roll. Připravíme si potřebný kus fólie na pracovní stůl a celou máslovou hmotu přesuneme na fólii. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do fólie. Fólie bude skvěle držet a zároveň držet potřebný tvar. Váleček másla dáme do lednice a máslo necháme ztuhnout.

Určitě vyzkoušejte!

Podívejte se taky na náš video recept:)

K odběru blogu se můžete přihásit prostřednictvím kanalů RSS nebo Atom.

potravinovafolie.cz » Blog » Recepty a tipy » Bylinkové máslo